Hiking

Pješačite sa nama istražite sve ljepote naše zemlje.\r\n

Iz Kolašina je organizovan transfer do ski-centra Kolašin 1450, odakle kreće pješačka tura preko planine Bjelasice do planinarskog doma Vranjak (1760m) udaljenog 6km od ski-centra. Tu ćemo napraviti prvu pauzu, u kojoj se gosti mogu osvježiti vodom sa prelijepog planinskog izvora. Nakon toga nastavljamo pješačku turu. Prolazimo podnožjem vrhova Bjelasice – Zekove glave (2117m) i Troglave (2072m) i na kraju stižemo do Crne glave – najvisočijeg vrha Bjelasice, sa nadmorskom visinom od 2139m. Odatle će učesnici ture imati priliku da vide i prelijepa lednička jezera –Pešića jezero, Ursulovačko i Šiško jezero. Nakon pauze za fotografisanje i razgledanje, vraćamo se istim putem i spuštamo se do eko katuna Vranjak (1700m). Tu će biti organizovan ručak sa ponudom jela iz tradicionalne kuhinje. Nakon ručka nastavljamo pješačku turu do ski centra, odakle je organizovan transfer do Kolašina.

Tura počinje iz Kolašina, idemo prema Mojkovcu, a onda dalje ka Žabljaku. Prolazimo ski-centar Savin kuk, a zatim ulazimo na teritoriju planine Durmitor, prolazeći pored predivnih durmitorskih jezera Pošćenskog, Modrog i Valovitog, dolazeći do prevoja Sedlo (1908m). Nakon kraće pripreme započinjemo pješačku turu do najvisočijeg vrha planine Durmitor – Bobotovog kuka (2523m). Budući da je Durmitor najvisočija planina u Crnoj Gori, teren će biti strmiji, ali ne sumnjamo da ćete uživati u ovoj predivnoj turi kroz netaknutu prirodu Durmitora. Prva pauza će biti u mjestu Škrka, gdje se nalaze dva jezera (Malo Škrčko i Veliko Škrčko jezero) na nadmorskoj visini od oko 1690m. Nakon odmora za ručak (lunch paketi) i kraće pauze nastavljamo pješačenje prema Bobotovom kuku, odakle se pruža predivan pogled na Durmitor, Žabljak, Prokletije, Pivske planine, kanjon Tare... Tu je predviđena malo duža pauza za fotografisanje i odmor, a zatim se istim putem vraćamo do početne tačke ove pješačke ture – prevoja Sedlo odakle je organizovan transfer do Kolašina.

Ovaj izlet započinjemo transferom iz Kolašina, magistralnim putem ka Podgorici, u dužini od oko 30km, i stižemo do mjesta Medjurijecje. Odatle kreće naša pjesacka tura. Ova tura spada u jednu od najljepših pješačkih tura, jer tokom nje prolazimo kroz jedan od najživopisnijih predjela Crne Gore – kanjon rijeke Mrtvice. Prijatna tura u slikovitom kanjonu Mrtvice će zadovoljiti čarobnom atmosferom, razmjerom i spektakularim pogledima, a sve vrijeme ćemo biti okruženi netaknutom prirodom imajući tu čast da upoznamo njenu divlju ljepotu. Na samom početku pješačke ture, preći ćemo preko starog drvenog mosta, posle kojeg put vodi iznad korita rijeke. Nastavljamo dalje do prelijepe kamene galerije, stvorene direktno u stijeni. Njena dužina je oko 80m i tu ćemo napraviti kraću foto-pauzu u kojoj možemo napraviti neke neobične fotografije. Poslije pauze dolazimo do kamene plaže gdje je planirana duža pauza za ručak u vidu lunch paketa, a zatim nastavljamo dalje kanjonom i izlazimo do mjesta gdje se završava tura.Po izlasku iz kanjona napravićemo kraću pauzu, a onda je organizovan transfer do Kolašina.

Organizovan je transfer iz Kolašina odakle idemo do 18km udaljenog Nacionalnog parka Biogradska gora. Nacionalni park Biogradska gora je jedan od najstarijih zaštićenih prostora na svijetu. Prostire se na površini od 5650ha zauzimajući centralni masiv Bjelasice između rijeka Lima i Tare. Sama Biogradska prašuma zauzima 1600ha i jedna je od dvije preostale u Evropi, sa brojnim endemskim vrstama biljnog svijeta. U srcu Biogradske prašume nalazi se Biogradsko jezero, koje je ledničkog porijekla i poznato je kao najljepše jezero na Balkanu. Smješteno je na 1090m nadmorske visine. Baš od samog jezera, kreće pješačka tura kroz prašumu Nacionalnog parka. Prolazeći pored prelijepih predjela pravićemo kraće foto-pauze u kojima možemo da ovjekovječimo svoju posjetu nezaboravnoj prirodi nacionalnog parka. Staza nas dalje vodi do vidikovca Bendovac, sa kojeg se pruža veličanstven pogled na Biogradsko jezero, planine Bjelasicu, Sinjajevinu i Durmitor i kanjon Tare. Na Bendovcu ćemo napraviti kraću pauzu za razgledanje i fotografisanje.

Džip safari

opširnije

Biking

opširnije

Kanjoning

opširnije

Rafting

opširnije

Ostale Ponude

opširnije

© All rights reserved 2019 Northtour

Powered by Amplitudo