Biking

Pažljivo smo osmislili veliki broj biciklistih tura koje će vam omogućiti da viditi prirodne ljepote iz svih uglova

Ova tura počinje trasferom iz Budve do Cetinja. Biciklistička tura počinje od Ivanovih Korita ( 1270) koja su udaljena 14 km od Cetinja i nalaze se u podnožju Lovćena. Naziv ovog mjesta potiče od Ivana Crnojevića, osnivača crnogorske prijestonice Cetinje. Od Ivanovih Korita vozimo dužinom od 13 km off-road puta do sela Dolovi. Tokom ove ture posjetićemo prelijepi vidikovac gdje ćemo imati priliku da uživamo u prirodnim ljepotama Crne Gore odakle se pruža pogled na Budvanski rivijeru. Nakon kraće foto pauze nastavljamo put sela Dolovi. Ovo je autentično crnogorsko planinsko selo koje prkosi savremenom načinu života. Nakon posjete Dolovima naša tura se nastavlja prema sledećem vidikovcu-Krstac odakle se pogled širi na biser Jadrana-Kotorski zaliv. Ovdje ćemo takođe napraviti pauzu za slikavanje a nakon toga ćemo nastaviti prema Mauzoleju. Ovo je jedno od najprepoznatljivijih mjesta u Crnoj Gori, nalazi se na drugom najvisočijem vrhu na Lovćenu, i mjesto gdje je sahranjen naš poznati vladar i pisac Petar II Petrović Njegoš. Vožnjom 3-4 km stižemo na Ivanova Korita. Ovdje se naša biking tura završava. Lunch paketi su obezbijeđeni kao i transfer do Budve.

Ovaj izlet počinje iz Kolašina, vozimo se prema ski-centru Kolašin 1450, a zatim do Raskrsnice (1720m). Od Raskrsnice nastavljamo pored planinarskog doma Vranjak, podnožjem najviših vrhova Bjelasice - Zekove glave (2117m), Troglave (2072m) i Crne glave (2139m). Dolazimo do izvorišta Biogradske rijeke i nastavljamo put krovom nacionalnog parka, odakle možemo da uživamo u pogledu na najljepša jezera Bjelasice – Ursulovačko, Pešića jezero i Šiška jezera. Prolazimo kroz mjesto zvano Svatovsko groblje, a zatim se spuštamo do vidikovca Bendovac (1770m) odakle se pruža veličanstven pogled na Biogradsku prašumu u čijem se srcu nalazi Biogradsko jezero. Tu ćemo napraviti pauzu za razgledanje i fotografisanje. Sa Bendovca se spuštamo do katuna Dolovi (1724m) gdje ćemo napraviti pauzu za rucak u katunu. Tu će gosti ce imati priliku da degustiraju nacionalna jela koja su proizvod katuna u kom organizujemo ručak, gdje će vas naši srdačni domaćini upoznati sa običajima i životom u katunu. Poslije ručka nastavljamo put spuštajući se Biogradskom prašumom, do samog srca nacionalnog parka - Biogradskog jezera (1090m), gdje je predviđena šetnja i rekreacija. Nakon toga je organizovan transfer do Kolaša.

Ovaj izlet počinje iz sela Lipova, udaljenog 10-ak km od Kolašina, smještenog u podnožju planine Sinjajevine. Sa 1050m nadmorske visine, iz Lipova, kreće zahtjevniji uspon preko prevoja Vratlo (1730m), odakle nastavljamo vožnju kroz katun Ječmen Do. Dalje idemo podnožjem jednog od najvisočijih vrhova Sinjajevine - Jablanovog vrha (2203m) i dolazimo do crkve Ružice, smještene u srcu planine Sinjajevine. Tu ćemo napraviti kraću pauzu za osvježenje i fotografisanje, a nakon nje nastavljamo vožnju prema mojkovačkoj strani Sinjajevine, kroz katun Ckara, pored planinarskog doma. Krajnja tačka ove biciklističke ture je selo Polja (820m), koje se nalazi u mojkovačkoj opštini, odakle je organizovan transfer preko Mojkovca do Kolašina.

Ovaj izlet počinje transferom od Kolašina do eko-katuna Štavna (1700m), smještenog u podnožju Komova, odakle počinje sama biciklistička tura. Odatle se blago spuštamo, asfaltnim putem u dužini od 4km do mjesta Trešnjevik, a onda nastavljamo usponom preko planine Lise do planinarskog doma Krivi Do. Put nas dalje vodi off-road stazom kroz katun Klisure kojom dolazimo do planinarskog doma Vranjak (1760m) koji se nalazi na planini Bjelasici. Odatle se dalje spuštamo do ski-centra Kolašin 1450, gdje se naša tura i završava i odakle je organizovan transfer do Kolašina.

Džip safari

opširnije

Hiking

opširnije

Kanjoning

opširnije

Rafting

opširnije

Ostale Ponude

opširnije

© All rights reserved 2019 Northtour

Powered by Amplitudo