Kanjoning

Uz ovu avanturističku ku aktivnost imaćete priliku da se spustate u kanjonima rijeka koji su hiljadama godina brusili.

Ovaj izlet počinje transferom do kanjona, koji se nalazi u blizini Bara, ispod sela Međiriječ, na južnim padinama planine Rumije. Tu će i započeti ova avantura. Prilaz kanjonu traje nekih 25 minuta, sve do ulaza u kanjon koji je lako vidljiv. Na samom ulazu očekuje nas prva vertikala visoka 30-ak metara, koja je ujedno i najveća vertikala u kanjonu u kom ima oko 10 vertikala visine od 5 pa do već pomenutih 30m. Pri prolasku kroz kanjon, učesnici će imati priliku da uživaju u predivnom kanjonu, usponima, skokovima…. Čak i najneiskusniji učesnici mogu proći kanjon bez problema uz naše najiskusnije i najbolje vodiče koje imamo. Prednost ovog kanjona u odnosu na ostale je u tome što je prohodan tokom cijele godine i nikad ne presušuje. Prolazak kroz kanjon Međuriječ je relativno kratak (minimum 4h), ali okruženje u kom ćemo se nalaziti plijeni ljepotom i omogućava učesnicima da uživaju i da se zabave. Nakon izlaska iz kanjona imacemo kratku pješačku turu, kako bismo došli do krajnje tačke ovog izleta, odakle je organizovan transfer do mjesta polaska. Uključeni su i lunch paketi, kao i osvježenje u kanjonu.

Ovaj izlet započinje transferom do kanjona. Kanjon Nevidio je dio rijeke Male Komarnice koja izvire u podnožju južnih padina Durmitora, tačnije u Dobrom Dolu. Ponirući prolazi između vrhova Boljskih greda (2091m nadmorske visine) i Lojanika (2091m nadmorske visine) da bi se ponovo pojavila u pitomoj dolini kao stalna rijeka. Mala Komarnica se kod sela Duži spaja sa Pridvoricom i stvara Veliku Komarnicu koja ide dalje kanjonom do ulaska u Pivsko jezero. Na samom kraju doline u neposrednoj blizini magistralnog puta Žabljak-Šavnik počinje kanjon Nevidio ili Nevidjbog, koji krasi surovu, ali ipak prelijepu prirodu durmitorskog masiva. Ovaj kanjon je poslednji otkriveni kanjon u Evropi i predstavlja uski i duboki procjep koji je mala rijeka Komarnica napravila između obronaka planina Durmitora i Vojnika. Nepristupačan teren je predugo daleko od očiju držao ovu bajkovitu ljepotu, sve dok ovaj kanjon nije konačno osvojen, nakon nekoliko ozbiljnijih, ali ipak neuspjelih pokušaja, u avgustu 1965. godine. Iako važi za najneprohodniji kanjon u Evropi, Nevidio je danas dostupan svim istinskim ljubiteljima prirode, avanturistima i adrenalinskim zavisnicima, spremnim da odgovore na nove izazove koje nudi ovo tajanstveno mjesto. Naši profesionalni vodiči (koji su ovaj kanjon prošli nebrojeno mnogo puta) će vam pomoći da savladate ovaj izazov i sve uzbudljive prepreke, sa kojima se suočite pri prolasku kroz kanjon, sve to pretočite u veliko uživanje i svoj život obogatite ovim nezaboravnim iskustvom. Po izlasku iz kanjona biće organizovan ručak u lokalnom restoranu sa ponudom jela iz nacionalne kuhinje, nakon čega će biti organizovan transfer.

Kanjon Škurde se nalazi sjeverno od grada Kotora, iznad starog grada. Turu započinjemo sa puta Kotor-Njeguši, sa prelijepog vidikovca Krstac, prolazeći markiranom planinarskom stazom koja vodi prema Kotoru. Do ulaska u kanjon pješačimo nekih pola sata. Ulazak u kanjon počinje sa stare austrougarske brane, abzajlom od oko 30m, nakon čega nas čeka pješačenje. Pri prolasku kroz kanjon Škurde, gosti će imati priliku da uživaju u predivnom i uzbudljivom kanjonu, gdje ih očekuje 26 vertikala od 3m do 35m, opremljenih fiksnim instalacijama za spuštanje na mjestima gdje nema prirodnih sidrišta. Najveći broj vertikala vas upravo očekuje pred sam kraj kanjona gdje je on ujedno i najatraktivniji. Ne sumnjamo da ćete uživati u ovom jedinstvenom iskustvu, a kako bismo sve to i osigurali tu su naši profesionalni vodiči koji će se pobrinuti da ovaj izlet učine još ljepšim. Kanjon Škurde je prohodan tokom cijele godine, osim u vrijeme velikih kiša kada se ulazak u njega ne preporučuje zbog iznenadnih bujica. Posjeduje nevjerovatnu ljepotu, zbog velikog broja bazena i čak 26 vodopada čija dužina varira između 3m i 42m. Sam prolazak kroz kanjon traje 6-7h i za ovaj izlet je obezbijeđena sva potrebna oprema, kao i lunch paketi i osvježenje u kanjonu.

Džip safari

opširnije

Biking

opširnije

Hiking

opširnije

Rafting

opširnije

Ostale Ponude

opširnije

© All rights reserved 2019 Northtour

Powered by Amplitudo